logotype
logotype
Szoláriumozási hibák



Mindannyian szeretünk szépek lenni és ezért sokmindenre hajlandóak vagyunk. Mik azok a hibák, melyeket sose szabad elkövetnünk, ha szeretünk szoláriumozni? Összegyűjtöttük őket és te, kedves olvasó és a szoláriumozás nagy kedvelője, légyszives igyekezz betartani őket. Csak, hogy szép és egészséges maradhass.

 

 

 

SOHA NE ÉGJ MEG!
Nem akkor lesz a bőrünk szép barna, ha vörösre égetjük magunkat a napon vagy a szoliban. Ha leégünk, a bőrünk lehámlik, egyúttal az addig megszerzett barnaságot is elveszítjük, kezdhetünk mindent előlről. Ráadásul, a napégés nem is kellemes érzés, a bőrünk húzódik vagy fáj, arról nem is beszélve, hogy akár napszúrást is kaphatunk. Azzal is számolhatunk, hogy foltok alakulhatnak ki a helyén, ami tovább rontja a helyzetünket. Ezek a foltok később nehezen fognak hozzábarnulni a környező területek barnaságához, ami szintén nem szép, arról nem is beszélve, ha a napégések miatt kialakult folt végleg ott is marad. Végül, a bőrünk nem felejt, a régmúlt napégéseinek emlékét megőrzi, az újabb napégéssel tovább csúfítva a helyzetet. Ne felejtsd el, a rendszeres napégés növeli a bőrrák kockázatát.

INKÁBB ALUL BECSÜLD A SZOLÁRIUMOZÁSI IDŐT, MINT TÚL!
A barnulás legfontosabb szabálya a FOKOZATOSSÁG. Alkalomról, alkalomra, finoman kell a szoláriumozási időt emelni, hogy tovább barnuljon a bőrünk. Ha hosszabb ideig nem szoláriumoztunk vagy nem napoztunk, akkor már lekopott a barnaságunk, tehát a bőrünk elvesztette a természetes fényvédelmét, ami azt jelenti, újból előlről kell kezdenünk a szoláriumozást, pont úgy, mintha ez lenne az első alkalom. Ettől nem fogunk lassabban lebarnulni, csupán kivédjük, hogy leégjünk és engedjük, hogy a bőrünkben elinduljon a barnulási folyamat.

UGYANAZON A NAPON CSAK EGYSZER SZOLÁRIUMOZZUNK VAGY NAPOZZUNK!
Semmi értelme nincs egyazon napon kétszer szoláriumozni (pénzkidobás is), arról nem is beszélve, hogy nem is egészséges. Ugyanígy annak sincs értelme, hogy napozunk és szoláriumozunk is egyazon napon. Egy alkalom barnulás eredményét nem tudjuk megítélni 1 nap alatt, hiszen a bőrünk barnulási folyamata nem pár órás folyamat. Gondoljunk a következő szituációra. Sajnos sokan megtapasztalhattuk már, hogy délelőtt jót fürödtünk a tengerben vagy egy nagyot kirándultunk egy szép nnyári napon és csak az esti zuhanyzásnál vettük észre, hogy leégtünk. Sokszor a napégés tüneteit nem vesszük észre azonnal, így a szoláriumozási alkalmak között tartsunk legalább 48 óra szünetet.

NE SZOLÁRIUMOZZUNK SMINKKEL AZ ARCUNKON!
Szoláriumozás és napozás előtt is mindig tisztítsuk meg a bőrünket a sminktől. A meleg hatására kitágulnak a pórusaink, ha egyúttal sminket is viselünk, a festékszemcsék eltömeszelhetik őket, ami miteszerek vagy pattanás képződéséhez vezethez. Sok kozmetikai termék UV-szűrőt is tartalmaz. A bőrünket borító make-up az arcbőr foltos barnulásához vezethet. Ha a szemhéjunkon sminkkel fekszünk be a szoliba, akkor másnapra a smink helyén egy szép fehér folt lesz látható.

NE AKARJUNK AZONNAL CSOKIBARNÁK LENNI!

Sajnos előfordul, hogy nem szánunk időt a barnaság megszerzésére, a mindennapos rohanásban nincs időnk a szoliba is betérni. Aztán adódik egy alkalom, kivágott ruhát szeretnénk felvenni, vagy csinosan megjelenni egy számunkra fontos eseményen és persze szeretnénk szép barnák is lenni egyúttal. Sajnos, a szervezetünk nem úgy lett kitalálva, hogy 5 perc alatt lebarnuljunk. Ha ma kezdünk el szoláriumozni és azt a célt állítjuk fel magunk előtt, hogy holnap reggelre legyünk csokibarnák, akkor sajnos irreális célt tűztünk ki. Ezt a problémát csak a festék oldaná meg, már ha van olyan, aki szivesen befestené az egész bőrét egy másik színre.

Forrás: szolariuminfo.hu

 

Megtalálsz a Facebookon